Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої заради правосуддя за 14-19 листопада

Реклама

1. Президент призначить шість суддів

ВРП ухвалила внести подання Президентові України про призначення:

Маломуж Алли Ігорівни - на посаду судді Київського районного суду міста Одеси;

Онупко Марини Юріївни - на посаду судді Комінтернівського районного суду міста Харкова;

Кочергіної Валентини Олександрівни - на посаду судді господарського суду Хмельницької області;

Сушко Лариси Миколаївни - на посаду судді господарського суду Запорізької області;

Яковенка Василя Володимировича - на посаду судді господарського суду Сумської області;

Топчій Олені Анатоліївни - на посаду судді господарського суду Запорізької області.

2. Звільнено у відставку трьох суддів

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у відставку:

Прокопчук Наталію Олексіївну - з посади судді Київського апеляційного суду;

Максимович Галину Василівну - з посади судді Іллічівського міського суду Одеської області;

Товстого Олега Олексійовича - з посади судді Путивльського районного суду Сумської області.

3. Луганського суддю звільнено за дисциплінарний провину

На підставі низькі рішень Заради суддів України та ВККС суддю Жукова П. М. було тимчасово прикріплено до Рубіжанського міського суду Луганської області. Відповідно до обставин дисциплінарної справи Жуків П. М. не здійснював допомогу Рубіжанському міському суду Луганської області протягом періоду тимчасового прикріплення до цього суду, виїхав на непідконтрольну державній владі України територію, на засідання ВККСУ не з'являвся, фактично не підтримує зв' язків з органами судової влади України, а тому його поведінка порочити звання судді, підриває авторитет правосуддя та свідчить про порушення ним присяги судді. ВРП ухвалила звільнити Жукова з посади судді на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

4. Cуддю Краснолуцького міського суду Луганської області звільнено за суддівство в "ЛНР"

Дисциплінарну справу стосовно вказаного судді відкрито на підставі звернення Служби безпеки України, у якому зазначено, що 19 квітня 2018 року указом виконувача обов' язків голови так званої ЛНР Шелюту В. М. призначено на посаду судді Лутугинського районного суду строком на три роки. Такі дії судді Шелюти В. М. свідчать про його співпрацю з терористичною організацією "ЛНР", дії якої несуть загрозу державному суверенітету, спрямовані на порушення територіальної цілісності та недоторканності України, а тому порочать звання судді, підривають авторитет правосуддя і суспільну довіру до суду.

5. Проведене прийом громадян

16 листопада 2018 року начальник правового управління секретаріату Вищої заради правосуддя Тетяна Пархацька провела особистий прийом громадян, які звернулися до Вищої заради правосуддя з питань недотримання судами різних інстанцій норм законодавства під година здійснення правосуддя. Заявники цікавилися станом розгляду дисциплінарних скарг та обставинами ухвалення рішень Дисциплінарних палат Вищої заради правосуддя.

6. Відбувся VII Судовий форум "Судова система: глобальна та національна трансформація"

Долю у Форумі узяли Голова ВРП Ігор Бенедисюк та членуй ВРП. Під година заходу передставники судових інституцій, міжнародні та національні експерти обговорили нагальні питання щодо функціонування судової системи в Україні. Голова ВРП Ігор Бенедисюк розповів про основні виклики, здобутки та подальші плани діяльності Ради та повідомив, що після качану роботи ВРП з урахуванням законодавчих змін до Заради від ВККСУ надійшло більше 12 000 скарг на дії суддів. Загалом щомісяця до ВРП надходить близько 1 000 таких скарг. За цей період щодо 4 524 суддів Дисциплінарними палатами ВРП прийняті рішення про відмову у відкритті дисциплінарного провадження, щодо 776 суддів відкрито дисциплінарні провадження, прийнято 313 рішень про відмову у притягненні суддів до дисциплінарної відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини