Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

#ПідПриціломАМКУ

15 листопада 2018, 14:00
664
0
Автор:
Реклама

У сучасному світі бізнес використовує різноманітні й часто доволі винахідливі маркетингові інструменти, спрямовані на просування товару чи певної послуги на ринку. Численні акції від міжсезонних розпродажів до black fridays, програм лояльності й різноманітних дисконтних програм, реклами на телебаченні й через соціальні мережі, у т. ч. за допомогою таких популярних нині блогерів у соціальних мережах Instagram, Twitter та Facebook, цей список можна продовжувати й продовжувати. Останнім часом одним із найдієвіших засобів просування товарів стає реклама через соціальні мережі.

Показовою щодо цього є ситуація навколо падіння вартості акцій материнської компанії Snapchat на понад 1 млрд дол. США, яку вже встигли пов'язати з твітом однієї з Кардашьян - Кайлі Дженнер. Зокрема, відома зірка і блогер у Twitter-акаунті написала:"sooo does anyone else not open Snapchat anymore? Or is it just me... ugh this is so sad". На Twitter-акаунт зірки на той момент були підписані близько 24,5 млн підписників, з них понад 300 тис. уподобали допис Кайлі Дженнер і залишили 64 тис. коментарів. Незважаючи на те що згодом Кайлі Дженнер написала: "still love you tho snap ... my first love", збитків компанії вже було не уникнути.

Цей випадок є радше збігом обставин, а не чітко продуманою акцією конкурентів. Водночас це демонструє те, що нині вибір споживачів формується не лише завдяки рекламним роликам із блакитного екрана, а й під впливом думки блогерів із соціальних мереж, яким споживач довіряє, адже вважає їх такими самими пересічними споживачами.

Про захист від недобросовісної конкуренції, зокрема в соціальних мережах, в українських реаліях і на прикладі зарубіжного досвіду читайте в матеріалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням. Для отримання доступу до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцініть весь масштаб та переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини