Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Харківський держреєстратор незаконно переоформив право власності на квартиру

6 листопада 2018, 13:00
905
1
Автор:
Реклама

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження стосовно державного реєстратора однієї з місцевих адміністрацій за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки). Держреєстратор незаконно переоформив 1-кімнатну квартиру, яка знаходилася у комунальній власності, на іншого власника.

У кінці минулого року цю квартиру була визнан відумерлою спадщиною, а потім її прийняли в комунальну власність. Квартира підлягала розподілу між громадянами, які потребують поліпшення житлових умов. Право комунальної власності було зареєстровано за Харківською міською радою.

Держреєстратор вніс до реєстр нерухомості відомості про скасування відповідного права за територіальною громадою та зареєстрував житло за громадянином. За даними слідства, зробив він це на підставі документів, які взагалі не посвідчують право власності (недійсного договору купівлі-продажу, укладеного шахрайським шляхом).

Новий власник вже наступного дня перепродав нерухомість.

Зараз досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 6 років позбавлення волі.

Крім того, за фактом незаконного привласнення вказаної квартири проводиться досудове розслідування за ст. 190 КК (шахрайство).

Зазначимо, щоб уберегти майно від таких шахраїв власник може самостійно контролювати реєстраційні дії відносно своєї нерухомості. У цьому допоможе зручний сервіс SMS- маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: по смс, електронній пошті або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини