Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін продовжує впроваджувати ризик-орієнтований підхід до перевірок бізнесу

31 жовтня 2018, 17:33
287
0
Автор:
Реклама

Уряд затвердив нові критерії визначення ступиня ризику для освітньої діяльності, електронних довірчих послуг, криптографічного захисту та технічного запису інформації, ядерної і радіаційної небезпеки, містобудівної діяльності, будівництва об'єктів середнього та високого класу наслідків, промислового вилову водних біоресурсів, оцінки відповідності вимогам технічних регламентів, використання об'єктів інтелектуальної власності, вивчення та використання надр.

Відповідні постанови прийнято на засіданні Уряду 31 жовтня.

Зокрема, розширено переліки критеріїв ризику для освітньої діяльності, що ліцензується, містобудівної діяльності та у сфері вивчення і використання надр. У той же час знижується вага окремих критеріїв для промислового вилову водних біоресурсів, будівництва об'єктів середнього і високого класу наслідків та інших сфер бізнесу.

Для підприємств з низьким ступенем ризику перевірки проводитимуться один раз на п'ять років, а з високим - не частіше одного разу на два роки. Ступінь ризику визначатиметься за сумою балів, нарахованих за усіма критеріями.

Очікуваним результатом впровадження таких змін стане перерозподіл зусиль контролюючих органів і більш ефективне використання ними своїх ресурсів, зниження тиску на бізнес, а також зменшення ризиків для населення та споживачів товарів та послуг.

Нагадаємо, Кабмін встановив єдиний підхід до розробки органами державного нагляду (контролю) критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності

Детально про повноваження контролюючих органів і правилах взаємодії з ними можна дізнатися з матеріалів модуля «Мистецтво оборони» в системах ЛІГА: ЗАКОН. Для отримання доступу до матеріалів скористайтеся тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини