Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Упаковку для радіоактивних відходів робитимуть за новим техрегламентом

31 жовтня 2018, 13:01
243
0
Автор:
Реклама

Кабмін оновив вимоги до пакувальних комплектів для зберігання або захоронення радіоактивних відходів, деталізував перелік документації, що подається до органу для проведення оцінки відповідності та визначив вимоги до таких органів.

Відповідна постанова Кабміну від 17 жовтня 2018 № 884 "Про затвердження Технічного регламенту по пакувальних комплектів для зберігання і захоронення радіоактивних відходів" набуде чинності через рік з дня опублікування. Дія цього Технічного регламенту не поширюється на пакувальні комплекти, введені в обіг до набуття чинності постанови.

Техрегламент поширюється на пакувальні комплекти вітчизняного та іноземного виробництва, а пакувальний комплект може бути контейнером, ящиком, коробкою, бочкою чи аналогічною приймальною ємністю, але може бути і вантажним контейнером, резервуаром або контейнером середньої вантажопідйомності для масових вантажів.

Технічні вимоги до пакувальних комплектів визначаються у технічній документації, до складу якої входять :

- технічні умови або технічне завдання, або технічна специфікація;

- експлуатаційна документація;

- інші документи, необхідні для оцінки відповідності і обгрунтування безпеки їх використання на відповідному об'єкті.

Виробники повинні скласти технічну документацію і провести або доручити уповноваженому представнику проведення процедури оцінки відповідності.

При позитивних результатах оцінки відповідності вимогам Технічного регламенту виробник наносить знак відповідності на продукцію і складає декларацію про відповідність.

Також вказаний регламент доповнений переліком модулів оцінки відповідності пакувальних комплектів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини