Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехід публічних акціонерних товариств на спрощений режим правового регулювання

26 жовтня 2018, 12:37
276
0
Автор:
Реклама

Усім відомо, що функціонування абсолютної більшості українських акціонерних товариств у форматі відкритих/публічних є фікцією. Переважно такі товариства успадкували свій публічний статус від приватизаційних процесів 90-х років. Протягом останніх кількох років у межах роботи над поліпшенням позицій України в рейтингу Doing Business і завдяки активній участі правового співтовариства почалося реформування корпоративного управління, зокрема, регулювання діяльності акціонерних товариств (далі - АТ).

На виконання цих прагнень було розроблено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» від 16 листопада 2017 р. № 2210-VIII (далі - Закон). Про необхідність реформ у сфері публічних АТ красномовно свідчать цифри. Так, напередодні ухвалення Закону Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (далі - Комісія) підготувала презентацію, згідно з якою із 2554 публічних АТ лише 6 перебували в лістингу на біржах, тобто справді були публічними.

Закон містить безліч нововведень, але в цьому матеріалі ми розглядаємо його тільки в контексті переходу публічних АТ на спрощений режим правового регулювання. Закон фактично переосмислив концепцію публічного АТ в українських реаліях, по-новому розмежував публічні й приватні АТ, наблизив поняття публічного АТ до стандарту розвинених ринків.

Про прояви недобросовісної конкуренції, методи промислового шпигунства, та нові види рейдерства ви зможете прочитати в матеріалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням. Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцінить увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини