Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробникам сигарет не дозволять занижувати ціни

17 жовтня 2018, 10:23
187
0
Автор:
Реклама

Пропонується тимчасово, до 31 грудня 2024 року, ввести фіскальний механізм, що передбачає застосування коефіцієнта 1,4 до мінімального акцизного податкового зобов'язання у разі декларування платником податку максимальної роздрібної ціни в розмірі, меншому ніж мінімальне акцизне податкове зобов'язання із застосуванням коефіцієнта 1,65.

Урядовий законопроект № 9188 "Про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо фіскального механізму запобігання реалізації підакцизних товарів нижче суми податків" зареєстровано у Раді.

Також запропоновано ввести обмеження щодо зниження цін на тютюнові вироби у роздрібній мережі - не більше 5 % від максимальної роздрібної ціни. У разі нехтування запропонованим обмеженням проектом передбачено стягнення штрафу з суб'єкта роздрібної торгівлі у розмірі 100 % вартості наявних у суб'єкта господарювання тютюнових виробів, але не менше 10 тис. грн.

Такі нововведення планують ввести з 1 січня 2019 року.

У пояснювальній записці зазначено, що метою законопроекту є запобігання недонадходженню до бюджету податків, які залежать від ціни реалізації тютюнових виробів, оскільки у поточному році окремі виробники декларували ціни на сигарети у розмірі від 17,15 грн до 18,58 грн за пачку, тобто нижче за суму податків та вартості акцизної марки у одній пачці (18,64 грн).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини