Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрзалізниця здаватимев оренду вагони через ProZorro.Продажі

9 жовтня 2018, 17:35
352
0
Автор:
Реклама

Товарні вагони ПАТ «Укрзалізниця» здаватимуться в оренду на електронних аукціонах ProZorro.Продажі. Відповідний договір про реалізацію пілотного проекту щодо продажу із застосуванням електронної системи ProZorro.Продажі послуг із використання вагонів під час здійснення перевезення вантажів підписали керівники ПАТ «Укрзалізниця» і ДП «Прозорро.Продажі».

Пілотний проект триватиме рік, після чого може бути продовжений. Перші аукціони з оренди можуть з'явитися в системі вже в листопаді. Згідно з договором система ProZorro.Продажі використовуватиметься для проведення електронних аукціонів щодо відчуження, передачі в користування, оренду майна, що належить Укрзалізниці. Ключові принципи проведення аукціонів - добросовісна конкуренція, максимальна ефективність, відкритість і прозорість на всіх стадіях торгів, недискримінація учасників, а також запобігання корупції та зловживанням.

На електронні торги планується виставляти 5 % порожнього парку вагонів, і за їх результатами визначатиметься ціна для всього парку вагонів за видами та на певну дату.

Аукціони з оренди вагонів будуть проводитися регулярно, і стартовою ціною буде ціна оренди вагона за добу. Участь в аукціонах братиме будь-який перевізник, який підпише відповідний договір з Укрзалізницею. Реєстрація на аукціони проводитиметься через акредитовані електронні майданчики.

Пілотний проект з оренди вагонів реалізується на основі постанови Кабміну від 22 листопада 2017 року № 1054 «Про затвердження Порядку розпорядження майном публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Національний перевізник також розробляє додаткові напрямки використання електронних аукціонів. Один з них - це управління майном, він включає в себе списання попередньо до майже 700 тис. різних об'єктів, у тому числі більше 10 тис. застарілих непридатних вагонів і матеріалів для вторинної переробки (металобрухт, масло, шини тощо). Ще один напрямок - прозорий продаж прав на оренду приміщень на залізничних вокзалах.

Станом на 1 вересня у робочому парку Укрзалізниці 61 тис. вантажних вагонів. Із них майже 28 тис. піввагонів, 10,3 тис. зерновозів, майже 3 тис. фітингових платформ та інший спеціальний рухомий склад. Найбільш затребуваний рухомий склад - піввагони та зерновози.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини