Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заробітчани можуть оформити субсидію

5 жовтня 2018, 09:43
305
1
Автор:
Реклама

Мінсоцполітики роз'яснило питання про те, чи зберігається право на субсидію у осіб, які перебували за кордоном більш як 60 днів.

Сам факт перебування за кордоном не є підставою для відмови в субсидії, якщо людина:

- отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини;

- перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні;

- декларує в Україні доходи та сплачує ЄСВ.

До останнього випадку відносяться заробітчани, які вправі задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію.

Також є випадки, коли громадяни України працюють за кордоном офіційно і сплачують там ЄСВ. Перелік країн, з якими в України є угоди у сфері соціального забезпечення та пенсійного страхування, наведено за посиланням.

Тому якщо такий громадянин сплачує ЄСВ за кордоном і підтверджує це документально, субсидію в Україні домогосподарство, в якому він зареєстрований, має право отримати на загальних умовах.

Нагадаємо, наразі дізнатися розмір субсидії можна онлайн; усна відмова від надання субсидії є незаконною; у субсидії не відмовлять, якщо дохід менше 3723 грн; для призначення субсидії безробітному ЄСВ потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за які беруться доходи для розрахунку розміру субсидії; для оформлення субсидії у загальному випадку потрібні лише паспорт, заява та декларація про доходи; працюючі пенсіонери мають право на субсидію на основі пенсії та зарплати; ні депозити в банку, ні відсотки від них, ні кешбек на розрахунок розміру субсидії не впливають. Нещодавно Уряд створив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини