Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна впроваджуватиме екодизайн

5 жовтня 2018, 09:09
211
0
Автор:
Реклама

Україна впроваджуватиме важливий європейський інструмент - екодизайн, що визначає вимоги щодо енергоефективності та екологічності різних енергоспоживчих продуктів.

3 жовтня на засіданні Уряду було схвалено Технічний регламент щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів, який підготовлено Держенергоефективності з метою імплементації 125-ї Директиви ЄС Європейського Парламенту та Ради ЄС від 21 жовтня 2009 р., що встановлює основу для визначення вимог до екодизайну енергопов'язаних виробів.

Нагадаємо, що згідно із зазначеною Директивою екодизайн означає інтеграцію екологічних аспектів у дизайн продукту з метою поліпшення екологічних характеристик продукту протягом усього його життєвого циклу. Вимоги екодизайну - це будь-які вимоги, пов'язані з продуктом або дизайном продукту, ціль яких - це поліпшення екологічних характеристик або будь-які вимоги щодо інформування про екологічні аспекти продукту.

Впровадження системи екодизайну в Україні дасть змогу:

- зменшити використання енергоресурсів при проектуванні, виготовленні, використанні та утилізації енергоспоживчих продуктів;

- збільшити кількість енергоефективних продуктів на ринку;

- не допустити введення в обіг тих товарів, які нераціонально споживають енергію та негативно впливають на навколишнє середовище.

Цей нормативний акт є рамковим, тому передбачається прийняття близько 30 спеціальних техрегламентів за окремими видами продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини