Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працюючі пенсіонери мають право на субсидію на основі пенсії та зарплати

2 жовтня 2018, 10:15
1287
1
Автор:
Реклама

Міністр соціальної політики України роз'яснив, що на факт визначення права на субсидію не впливає те, працює пенсіонер чи не працює. Єдиним критерієм для розрахунку розміру субсидії є дохід людини.

Тому працюючі пенсіонери мають право на субсидію на основі пенсії та заробітної плати. Тим, хто перестав працювати, беруть до уваги розмір місячної пенсії за місяць, що передує зверненню за субсидією.

Якщо пенсіонер перестав працювати чи вийшов на пенсію, йому потрібно протягом місяця з декларацією звернутися до управління соцзахисту, і допомогу перерахують з урахуванням лише одного доходу - пенсії.

Нагадаємо, наразі Уряд створив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій. Також важливо, що дізнатися розмір субсидії можна онлайн; усна відмова від надання субсидії є незаконною; у субсидії не відмовлять, якщо дохід менше 3723 грн; для призначення субсидії безробітному ЄСВ потрібно сплатити лише за три місяці періоду, за які беруться доходи для розрахунку розміру субсидії.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини