Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будівельні організації візьмуть під контроль

28 вересня 2018, 11:00
401
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон хоче повернути собі функції видачі сертифікатів атестованих виконавців будівельних робіт, які три роки тому були передані саморегулівним організаціям, а також посилити контроль над процесом ліцензування будівельних організацій.

Про це під час засідання Уряду повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

За словами Міністра саморегулівні організації зловживають також і при навчанні та видачі сертифікатів спеціалістам за відповідними напрямами, що у подальшому призводить до розроблення неякісної проектної документації. Тому Мінрегіон звертатиметься до Уряду з пропозицією розробки нормативного акту, який би передбачав механізм позбавлення сертифікатів недобросовісних фахівців.

Крім того, Геннадій Зубко звернувся до Мін'юст з пропозицією подальшого спрощення процедур будівельної амністії для маленьких будинків у сільській місцевості. Планується прибрати з процесу надання дозвільної документації обласні управління архітектури і викорінити можливі корупційні ризики.

Нагадаємо, 31 серпня запрацював механізм легалізації самобудів, а 26 вересня начала роботу громадська онлайн-платформа ПРОЗОРА ДАБІ

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал в телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини