Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медичні виші самі формуватимуть навчальні плани

26 вересня 2018, 17:28
189
0
Автор:
Реклама

МОЗ наказом від 18 вересня 2018 року № 1696 скасувало низку наказів, які регламентували зміст навчальних планів з підготовки фахівців у медичних вишах. Можливість самостійно формувати навчальні плани розширить автономію університетів. Це ще один крок до інтеграції української системи вищої освіти до Європейського освітнього простору.

Пункт 4 статті 10 Закону «Про вищу освіту» передбачає, що за кожною спеціальністю заклад вищої освіти на підставі відповідної освітньої програми розробляє навчальний план. Цей план визначає перелік та обсяг навчальних дисциплін, послідовність їх вивчення, форму проведення навчальних занять тощо. Водночас весь цей час медичні університети не могли повною мірою скористатися своїм правом: низка застарілих наказів, датованих починаючи з 1995 року, не дозволяла їм суттєво відступати від «типових» навчальних планів.

Університети мають дотримуватися єдиних стандартів вищої освіти, їхні освітні програми повинні пройти акредитацію. Водночас формування навчальних планів має належати до компетенції медичних вишів і не має регламентуватися міністерством. Медичні виші повинні мати змогу швидко реагувати на розвиток медицини, адаптувати свої навчальні плани, враховуючи передові світові тенденції.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини