Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водопостачальні підприємства подаватимуть більше документів для встановлення тарифів

26 вересня 2018, 15:00
417
0
Автор:
Реклама

НКРЕКП привело у відповідність до чинного законодавства форми подачі ліцензіатами заяв та розрахунків для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Відповідні зміни до Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення внесені постановою від 27 грудня 2017 роки № 1473, яка набула чинності 26 вересня.

Документом оновлений перелік звітності за попередній базовий і звітний періоди, яку повинні подавати ліцензіати для встановлення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення. Зокрема, тепер необхідно подавати ще форму N 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці".

Також постановою передбачено доповнення розрахунку тарифів на плановий період чотирма новими додатками:

- розрахунок компенсації витрат на придбання електричної енергії для формування тарифів на централізоване водопостачання;

- розрахунок компенсації витрат на придбання електричної енергії для формування тарифів на централізоване водовідведення;

- розрахунок компенсації витрат по сплаті податків і зборів;

- розрахунок компенсації витрат на оплату праці.

Такі зміни спрямовані на реалізацію норм пункту 1.10 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення згідно якого, якщо протягом звітного періоду виникла різниця між фактичними витратами з оплати праці, сплати податків і зборів, витратами на придбання води в інших підприємств та/або очищення власних стічних вод іншими підприємствами, придбання електричної та теплової енергії, газу, що використовуються для технологічних та господарських потреб, і запланованими витратами на цей період, НКРЕКП враховує кошти на компенсацію такої різниці (або вилучає необґрунтовано отримані прибутки) шляхом включення до тарифів на централізоване водопостачання та/або водовідведення наступного планованого періоду.

Перелік документів, які має подавати ліцензіат для встановлення тарифів, також доповнений протоколом проведення відкритого обговорення (відкритого слухання) питання щодо необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення.

Крім того, змінився порядок набуття чинності постанов НКРЕКП про встановлення тарифів. Тепер вони набирають чинності з дня, наступного за днем їх опублікування в офіційному друкованому виданні - газеті "Урядовий кур'єр", але не раніше ніж через 15 днів з моменту їх прийняття. Раніше такі постанови набували чинності з дня їх офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини