Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект змін до Конституції по курсу на НАТО направлено до Конституційного Суду

20 вересня 2018, 12:45
192
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада включила до порядку денного дев'ятої сесії ВР восьмого скликання президентський законопроект № 9037 про внесення змін до Конституції України для реалізації цілеспрямованого прагматичного курсу на придбання повноправного членства в Євросоюзі і в НАТО як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави.

Відповідну постанову ВР №9037п прийнято на засіданні 20 вересня.

Законопроект направлено до Конституційного Суду України для одержання висновку про його відповідність вимогам статей 157 і 158 Конституцій України.

Проектом запропоновано віднести до повноважень Верховної Ради не тільки визначення основ внутрішньої і зовнішньої політики, але і реалізацію стратегічного курсу держави на придбання повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Президент України буде гарантом реалізації нового стратегічного курсу держави, а Кабмін забезпечить його реалізацію.

Крім того, пропонується виключити з Конституції положення, що передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди у порядку, визначеному міжнародними договорами України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини