Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд заклав у бюджет зростання ВВП у 3 % і зменшення інфляції до 7,4 %

17 вересня 2018, 11:00
143
0
Автор:
Реклама

Кабмін представив проект держбюджету на 2019 рік. Згідно з представленими планами доходи бюджету становитимуть 1292,7 трлн грн при зростанні ВВП у 3 % і зменшенні інфляції до 7,4 %. Проект бюджету, який має назву «Бюджет розбудови країни», презентував Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Глава Уряду наголосив, що в Кошторисі збережені всі ключові напрямки реформ, започатковані в попередні роки. Серед них - фінансування армії, збереження темпів енергомодернізації країни та нарощування енергонезалежності, активне фінансування доріг. Також буде збережено програми підтримки агровиробників.

Ще одним пріоритетом залишилось поглиблення децентралізації. Ключовий інструмент у цьому сегменті - Державний фонд регіонального розвитку, а також фонди допомоги при створенні об'єднаних громад.

У галузі освіти передбачено продовження модернізації початкової школи. Тут Уряд очікує більшої ініціативності місцевої влади.

У галузі охорони здоров'я передбачено розпочати реформу екстреної медичної допомоги. Крім того, з 1 січня розпочнеться повноцінний процес оплати послуг вторинної медицини - УЗД, консультації, аналізи тощо.

Глава Уряду повідомив про те, що заплановано розпочати монетизацію субсидій і осучаснити пенсії. Не обминув увагою Прем‘єр й ініціативи з підтримки народжуваності.

Так само в фокусі залишається питання культури.

Глава Уряду наголосив, що представлена презентація - це початок бюджетного процесу.

Рішення про передачу проекту бюджету на 2019 рік до Парламенту прийнято одноголосно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини