Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано процедуру погодження будівництва прямої лінії електропередач

17 вересня 2018, 09:09
386
0
Автор:
Реклама

Виробники можуть забезпечувати живлення електричною енергією власні приміщення, дочірні компанії та споживачів по прямій лінії, а її будівництво і експлуатація мають бути погоджені з регулятором (ст. 25 Закону про ринок електроенергії).

НКРЕКП затвердила відповідний Порядок погодження будівництва та експлуатації прямої лінії постановою від 4 вересня 2018 роки № 954.

Для отримання погодження будівництва прямої лінії заявник надає до НКРЕКП наступні документи:

- заява (за формою, приведеною в додатку);

- техніко-економічне обґрунтування, що доводить економічні переваги приєднання по прямій лінії порівняно із загальним порядком приєднання;

- проект технічних умов та однолінійну схему приєднання по прямій лінії, видані виробником електричної енергії, до якого планується будівництво прямої лінії;

- проект договору про встановлення меж балансової належності та експлуатаційної відповідальності, а також організацію експлуатації прямої лінії та визначення оператора прямої лінії;

- проект договору про розподіл витрат на будівництво прямої лінії між сторонами.

Ці документи розглядаються впродовж 30 робочих днів з дня їх отримання, а проект рішення про погодження будівництва прямої лінії виноситься на засідання НКРЕКП, який проводиться у формі відкритого слухання.

НКРЕКП може відмовити в погодженні будівництва прямої лінії, якщо її будівництво та експлуатація перешкоджає виконанню виробником спеціальних обов'язків для забезпечення громадських інтересів і положень про захист прав споживачів, з наданням заявнику відповідного обгрунтування.

Заявник, який отримав погодження будівництва прямої лінії, зобов'язаний, починаючи з дня набуття чинності рішення про погодження будівництва прямої лінії, через кожні 12 місяців письмово інформувати НКРЕКП про підготовку і процес будівництва.

У разі зміни даних, які були вказані у заяві на погодження та документах, заявник, який отримав погодження, повинен повідомляти НКРЕКП не пізніше за один місяць з дня настання таких змін.

Погодження будівництва прямої лінії надається на строк до 24 місяців до дати введення прямої лінії у промислову експлуатацію та може бути продовжене за письмовим зверненням заявника.

Електроустановки споживача електричної енергії, приєднані до виробника по прямій лінії, та генеруюче обладнання виробника для забезпечення потреб відповідного споживача повинні бути електрично роз'єднані з електроустановками, що приєднані до електричних мереж системи передачі або системи розподілу, та мати окремі точки комерційного обліку.

Приєднання електроустановок нових споживачів, виробників, інших електричних мереж до прямої лінії не дозволяється.

Витрати, пов'язані з експлуатацією прямої лінії, несе оператор прямої лінії, якщо інше не визначено у договорі між сторонами, електроустановки яких вона з'єднує .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини