Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Слідчим та прокурорам обмежать право повторно клопотати про негласні дії

14 вересня 2018, 16:00
218
2
Автор:
Реклама

Депутати пропонують заборонити слідчим та прокурорам повторно звертатися до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії, якщо у клопотанні не зазначені нові обставини, які не розглядалися слідчим суддею.

Відповідні зміни до ч. 5 ст. 248 КПК запропоновані законопроектом № 8555, який було розглянуто на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. За результатами розгляду Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

Діюча редакція цієї статті не передбачає обов'язку для ініціатора повторного клопотання враховувати ті зауваження слідчого судді, які стали причиною для відмови у задоволенні першого клопотання.

Автори проекту зазначають, що на практиці так і відбувається, що досить часто ініціатори клопотання, ігноруючи рішення слідчого судді, неодноразово звертаються з тим же самим клопотанням, що призводить до зловживань з боку слідчих. На думку авторів, прийняття законопроекту дозволить ретельно і обгрунтовано готувати клопотання і сприятиме захисту осіб, щодо яких проводяться такі дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини