Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Забезпечені умови для співфінансування проектів разом з європейськими партнерами

4 вересня 2018, 12:15
163
0
Автор:
Реклама

Створені законодавчі підстави для утворення і діяльності об'єднань єврорегіонального співробітництва, європейських об'єднань територіального співробітництва.

Відповідний Закон "Про внесення змін до деяких Законів України щодо транскордонного співробітництва" (проект №6085) прийнято на ранковому засіданні ВР сьогодні, 4 вересня.

Документом створюються умови для співфінансування проектів і об'єктів разом з європейськими партнерами. Передбачені умови державної підтримки проектів трансграничної співпраці.

Об'єднання єврорегіонального співробітництва визначається як форма органу транскордонного співробітництва зі статусом юридичної особи відповідно до національного законодавства держави, на території якого воно перебуває.

При цьому європейське об'єднання територіального співробітництва - це об'єднання суб'єктів транскордонного співробітництва України та відповідних суб'єктів сусідніх держав - членів Європейського Союзу зі статусом юридичної особи відповідно до національного законодавства держави - члена ЄС, на території якого воно перебуває.

Регламентується порядок утворення та діяльності таких об'єднань.

Об'єднання єврорегіональної співпраці здійснює свою діяльність на основі кошторису, який затверджується на кожен наступний рік відповідним органом управління об'єднання. Джерелами фінансування об'єднання можуть бути:

- дотації чи субсидії з державного та місцевих бюджетів, державних цільових фондів;

- разові або періодичні внески, відрахування засновників і членів об'єднання;

- кошти та інше майно, що надходять відповідно до програм міжнародної технічної, благодійної допомоги;

- кошти від ведення об'єднанням єврорегіонального співробітництва основної діяльності;

- пасивні доходи;

- інші доходи, що не суперечать законодавству.

Оподаткування об'єднання єврорегіональної співпраці здійснюється відповідно до положень Податкового кодексу щодо оподаткування неприбуткових установ і організацій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини