Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензію на пасажирські перевезення можна оформити онлайн

31 серпня 2018, 15:00
240
0
Автор:
Реклама

30 серпня в Україні запрацював Електронний кабінет перевізника, доступний на сайті e-services.dsbt.gov.ua, а також на урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». Онлайн-сервіс є єдиною точкою доступу для всіх підприємців, які працюють на ринку перевезень, до адмінпослуг Укртрансбезпеки в електронній формі та виключить особисте спілкування представника перевізника з чиновниками.

У межах Електронного кабінету перевізника доступно п'ять електронних послуг. Так, завдяки е-кабінету вантажні та пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати та анулювати ліцензії онлайн. Окрім того, за допомогою сервісу перевізники зможуть оперативно повідомляти про зміну своїх даних: персонал, транспорт, матеріально-технічну базу.

Окрім електронних послуг, Електронний кабінет перевізника також містить інформацію про самого перевізника, наявність та строк дії ліцензій, транспортні засоби, маршрути, наявні дозволи та штрафи, накладені інспекторами Укртрансбезпеки, тощо.

Доступ перевізників до їх Електронного кабінету здійснюватиметься за допомогою ЕЦП. Це буде надійним захистом від несанкціонованого втручання третіх осіб.

Разом із запуском послуги е-кабінету стають відкритими дані Реєстру перевізників, який веде Укртрансбезпека. Відтепер кожен громадянин, ввівши номер автомобіля, ЄДРПОУ чи ІПН власника, зможе дізнатися точну назву та контактні дані перевізника, а також наявність, тип та строк дії його ліцензії.

Електронний кабінет перевізника буде надалі доповнено новими можливостями. Зокрема, згодом стане доступним онлайн-оформлення дозволів, а також - внесення плати за ліцензії та оплата штрафів. До того ж розробники налагодять взаємодію Реєстру перевізників ще з двома державними реєстрами - Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і Єдиним державним реєстром МВС України щодо транспортних засобів та їх власників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини