Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На неплатників аліментів складуть протоколи за ухилення від громадських робіт

29 серпня 2018, 13:02
640
2
Автор:
Реклама

Врегульовано процедуру з оформлення адмінпротоколів органами пробації за ухилення від суспільно корисних робіт.

Відповідний наказ Мін'юсту від 17 серпня 2018 року № 2702/5 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Посадова особа органу пробации складає протокол в наступних випадках:

- неприбуття порушника до місця виконання суспільно корисних робіт (підприємства, установи, організації) протягом двох днів з дати, визначеної у направленні уповноваженого органу з питань пробації, без поважних причин;

- невихід на суспільно корисні роботи або відмова виконувати роботу, вид якої визначений підприємством, установою, організацією, більше двох разів протягом місяця без поважних причин;

- поява на робочому місці у стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп'яніння.

Протокол має бути складений впродовж трьох діб з моменту встановлення даних, які підтверджують факт вчинення особою адміністративного правопорушення.

У протоколі вказуються місце та час всинення правопорушення, його суть, які саме протиправні дії вчинив порушник.

Порушнику надсилаэться виклик до уповноваженого органу пробації з метою отримання пояснень та ознайомлення з протоколом. Він також може надати пояснення та зауваження до змісту протоколу, які вносяться до протоколу та засвідчуються підписом або може додаватися окремо, про що робиться запис в протоколі.

Також письмові пояснення можуть надати свідки адміністративного правопорушення (у разі їх наявності).

Матеріали про адміністративне правопорушення оформляє посадовець, що склав протокол. Складений протокол та інші матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення, формуються в справу.

Справа разом з супровідним листом спрямовується в районний судна по місцю здійснення админправонарушения.

Нагадаємо, 28 серпня набув чинності Закон, який посилює відповідальність боржників по аліментах, зокрема, за несплату аліментів впродовж 6 місяців (трьох - якщо дитина хвора) : боржника притягнуть до суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин. За повторне порушення доведеться відпрацювати від 240 до 360 годин. Ухильників можуть заарештувати на 10 діб, а злісних - позбавити свободи 2 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини