Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Директор дитячого табору персонально відповідає за життя дітей

29 серпня 2018, 10:00
881
0
Автор:
Реклама

Кабмін упорядкував діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, зокрема вжив заходів, спрямованих на забезпечення збереження життя та здоров'я дітей.

Відповідну постанову № 656 «Про внесення змін до Типового положення про дитячий заклад оздоровлення та відпочинку» Уряд прийняв на своєму засіданні 22 серпня 2018 року. Її норми спрямовано на забезпечення основних засад функціонування дитячих закладів такого типу.

Внесені зміни стосуються зокрема: вимог до суб'єкта господарювання, що здійснює управління дитячим закладом оздоровлення та відпочинку, щодо надання достовірної інформації, яка вноситься до Державного реєстру майнових об'єктів; підбору, спеціальної курсової підготовки та атестації педагогічних та медичних працівників для дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Установлено також, що дитячі заклади незалежно від форми власності, що діють як юрособи або не мають статусу юрособи і перебувають у складі підприємств, установ та організацій як їх філіали чи структурні підрозділи, обов'язково включаються до складу мережі дитячих закладів.

Засновник (власник) дитячого закладу державної чи комунальної форми власності під час перебування дітей у відповідному закладі не має права без погодження з Мінсоцполітики ліквідувати його, зменшувати територію, кількість ліжко-місць, а також передавати в оренду приміщення (будівлі) для провадження діяльності, не пов'язаної з оздоровленням та відпочинком дітей.

Майно дитячого закладу не може бути об'єктом звернення стягнення за борговими зобов'язаннями та не може передаватися у заставу.

Віднині у Типовому положенні чітко визначено вимоги до кандидатів на посаду директора закладу такого типу. Зокрема, ним може бути особа, яка має вищу освіту (профілі: охорона здоров'я, освіта, спорт, культура) і стаж роботи з дітьми не менше ніж п'ять років. Установлено, що керівник дитячого закладу оздоровлення та відпочинку несе персональну відповідальність за збереження життя та здоров'я дітей і якість надання оздоровчих послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини