Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці із заслугами можуть самостійно обрати безкоштовний санаторій

29 серпня 2018, 09:09
335
1
Автор:
Реклама

Віднині особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, мають право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням у санаторно-курортних закладах, що належать до сфери управління Мінсоцполітики.

Зміни передбачено постановою Кабміну від 22 серпня № 633.

Установлено також, що особи з інвалідністю та ветерани війни, визначені у постанові № 187, можуть самостійно обрати український санаторій (крім розташованих на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АР Крим і м. Севастополі) відповідного профілю лікування, безоплатними путівками до якого вони забезпечуються.

Раніше особи, які мали особливі заслуги перед Батьківщиною, а також члени їх сімей одержували путівки в поліклініці або за місцем останньої роботи.

Роз'яснено, що осіб, інвалідність яких пов'язана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, забезпечує путівками Фонд соціального страхування на підставі висновку МСЕК про необхідність лікування за прямими наслідками виробничої травми чи професійного захворювання.

Усі категорії осіб, на яких поширюється дія постанови № 187, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, повинні перебувати на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соцзахисту населення за місцем фактичного проживання.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, забезпечуються санаторно-курортним лікуванням строком на 18 - 21 день першочергово не частіше ніж один раз на два роки.

Про відмову від санаторно-курортного лікування особа повинна повідомити санаторно-курортний заклад та орган соціального захисту населення не менше ніж за 10 днів до дати заїзду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини