Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підтвердити місце проживання дитини для виїзду за кордон?

27 серпня 2018, 14:00
7357
1
Автор:
Реклама

C 28 серпня можна буде на місяць вивезти дитину за межу для лікування, навчання, участі в змаганнях, фестивалях і так далі, не отримуючи згоди того із батьків, який проживає окремо.

При вирішенні питання тимчасового виїзду за кордон необхідно підтвердити місце проживання дитини. Порядок підтвердження врегульований постановою Кабміну від 22 серпня 2018 року № 620.

З цією метою той з батьків, з ким проживає дитина, подає в службу у справах дітей за місцем проживання дитини наступні документи:

- заяву;

- копію паспорта заявника;

- копію паспорта дитини (за наявності);

- довідку про реєстрацію місця проживання заявника (у випадку якщо в паспорті відсутні дані про реєстрацію місця проживання);

- довідку про реєстрацію місця проживання дитини;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- копію рішення суду про розірвання шлюбу (за наявності);

- підтвердження про відправлення рекомендованого листа другому із батьків (за наявності);

- копію документу, виданого лікувально-консультативною комісією лікувально-профілактичної установи, в порядку і за формою, встановленим МОЗ (для тимчасового виїзду дитини з інвалідністю або важкими захворюваннями).

Служба за результатами розгляду вказаних документів, відвідування дитини, проведення бесіди з тим з батьків, хто проживає окремо (у разі можливості), або бесіди з дитиною, що досягла 14 років, готує висновок про підтвердження місця проживання дитини і проект рішення/розпорядження про затвердження висновку.

Підставами для відмови в затвердженні висновку є:

- неподання заявником документів;

- наявність рішення суду, в якому визначене місце проживання дитини з іншим батьком або відкрите провадження у справі за визначенням місця проживання дитини.

Рішення/розпорядження про затвердження висновку служби у справах дітей приймає районна держадміністрація, виконавчий орган міської, районної, сільської, селищної ради впродовж семи робочих днів з дня подачі заяви.

Служба у справах дітей в день ухвалення рішення інформує про нього заявника(по телефону) і батька, який проживає окремо(у разі, якщо місце його проживання відоме), - шляхом напряму йому копії рішення/розпорядження рекомендованим листом.

Якщо впродовж десяти робочих днів таке рішення/розпорядження не оскаржене, воно набирає законної сили і його копія, завірена в установленому порядку, видається заявникові для пред'явлення при перетині державного кордону України.

Рішення/розпорядження діє впродовж одного року.

Постанова № 620 набуває чинності 28 серпня одночасно з Законом № 2475 - VIII щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання, яким передбачено, що:

- боржники по аліментах не зможуть зняти з обліку або перереєструвати авто;

- за перевищення терміну самостійного вивезення дитини за кордон передбачений штраф;

- органи опіки регулярно контролюватимуть цільове використання аліментів;

- з серпня дитину можна буде самовільно вивезти на місяць за кордон;

- аліменти почнуть визначати виходячи з витрат батька.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини