Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школи зроблять зручними для дітей з інвалідністю

22 серпня 2018, 16:19
298
0
Автор:
Реклама

З 1 вересня цього року набирають чинності нові державні будівельні норми щодо проектування шкіл (ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти»), які вводять обов'язкове облаштування реального безбар'єрного простору для дітей з інвалідністю.

Це важливі зміни щодо інклюзивності у школах. По-перше, проектування всіх класів, навчальних кабінетів, ігрових кімнат, актових, спортивних залів та інших приміщень буде здійснюватися з урахуванням потреб дітей з інвалідністю. Це робиться у кожній школі обов'язково. Також будуть проектуватися додаткові приміщення для медобслуговування та корекції розвиткових занять.

За статистикою, сьогодні із 16 тисяч закладів середньої освіти в Україні 12 тисяч (75 % шкіл) мають безбар'єрний доступ до 1-го поверху, тобто пандус при вході в будівлю. Проте доступ до 2-го поверху вже мають лише 66 шкіл. Так само мають бути облаштовані спеціальні туалети, ліфти чи підйомники та інший інклюзивний простір.

Безбар'єрність є одним із головних принципів проекту «Новий Освітній Простір», який наразі реалізується Мінрегіоном, Міносвіти та ініціативною владою на місцях вже майже у 200 школах України.

Довідково

Новий Освітній Простір #НОП - проект, який реалізує Мінрегіон спільно з Міністерством освіти і науки України та владою на місцях в рамках реформи освіти «Нова Українська Школа».

Принципами НОП є енергоефективність, сучасне обладнання, мотивуючий простір, безбар'єрність.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон повідомив про заборону організації парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів, введення меж максимального поширення завалів, меж мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, висоти житлової забудови, а також затвердив чотири нових ДБН: щодо установ дошкільної освіти, навчальних закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Також заплановане скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових будинках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини