Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На побачення з дитиною держвиконавець може залучити органи опіки

22 серпня 2018, 14:28
497
0
Автор:
Реклама

В Інструкції з організації примусового виконання рішень віднині врегульовано питання виконання рішення про встановлення (та усунення перешкод) побачення з дитиною. Зміни передбачено наказом Мін'юсту від 2 серпня 2018 року № 2522/5.

Віднині якщо рішенням не визначено час та (або) місце побачення з дитиною, для вирішення питання держвиконавець викликає батьків, надсилаючи виклики одночасно з постановою про відкриття виконавчого провадження.

Якщо хтось не може з'явитися в призначений час, він повинен подати держвиконавцеві письмову заяву (клопотання), в якій зазначити про зручні час і місце проведення побачення з дитиною.

Держвиконавець визначає час і місце побачення, враховуючи позицію сторін виконавчого провадження та інтереси дитини, шляхом винесення відповідної постанови.

Якщо сторона виконавчого провадження не з'явилася за викликом і письмово не повідомила про зручні час і місце, держвиконавець сам визначає час і місце такого побачення.

Під час виконання рішення про встановлення побачення з дитиною і про усунення перешкод у побаченні з нею держвиконавець за необхідності залучає органи опіки та піклування.

За наявності обставин, що перешкоджають побаченню стягувача з дитиною, держвиконавець відкладає проведення виконавчих дій у порядку, визначеному Законом.

Держвиконавець повинен перевірити виконання боржником рішення про побачення.

Якщо побачення відбулося, виконавець складає акт, який підписується сторонами виконавчого провадження, і виносить постанову про закінчення виконавчого провадження.

Наказ набуває чинності 28 серпня 2018 року, одночасно із Законом.

Нагадаємо, виконавчий збір нарахують із суми заборгованості з аліментів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини