Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фасади будинків будуть утеплювати за євростандартами

21 серпня 2018, 13:22
431
1
Автор:
Реклама

До державних будівельних норм можуть впровадити європейські вимоги з проведення фасадної теплоізоляції будівель.

Відповідні норми містяться у проекті нового ДБН В. 2.6-33:201Х "Конструкції зовнішніх стін з фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування".

Очікується, що такі нововведення дозволять економити до 15 % теплової енергії на ресурсах щороку, а також підвищити строк експлуатації будівель.

Норми поширюються на проектування конструкцій зовнішніх стін з фасадною теплоізоляцією житлових, громадських і промислових будівель і споруд при новому будівництві, реконструкції і капітальному ремонті (термомодернізації) з урахуванням вимог Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд і ДБН В. 1.2-11-2008 "Основних вимог до будівель і споруд. Економія енергії".

Нагадаємо, раніше Мінрегіон також затвердив чотири нових ДБН: щодо установ дошкільної освіти, навчальних закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Вводиться ряд нових будівельних норм, які дозволять проектувати пішохідні переходи з урахуванням потреб людей з інвалідністю, обов'язкове проектування велосипедних доріжок, скасовується обов'язкове проектування сміттєпроводів та порогів у багатоповерхових житлових будинках. Дозволили склити балкони та лоджії вище третього поверху при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків. Крім того, зміниться призначення прибудинкових територій.

Також запропоновано проектувати перехоплюючі автостоянки, будувати автоматизовані парковки та дозволено розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту та охорони здоров'я. Також новими ДБН вводиться розробка комплексної схеми транспорту на 30-40 років, межі максимального поширення завалів, щільності населення у забудові, обмеження висоти житлової забудови, забороняється організація парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів, вдосконалені вимоги до проїзду пожежних машин до нових будівель, а також вводиться система підземного та вакуумного збору сміття. Ще планується використовувати світлопроводи для природного освітлення приміщень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини