Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неоснащені лічильниками будівлі не отримають сертифікат готовності до експлуатації

20 серпня 2018, 12:00
381
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон пропонує врегулювати питання прийняття в експлуатацію закінчениз будівництвом об'єктів та процедуру прийняття в експлуатацію самочинно побудованого об'єкту, який за класом наслідків належить до об'єктів з незначними наслідками (СС1).

Відповідний проект постанови Кабміну "Про внесення змін до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів і Порядок виконання підготовчих і будівельних робіт" оприлюднений на сайті Мінрегіону. Зауваження та пропозиції приймаються до 15 вересня.

Пропонується ввести чіткий перелік підстав для скасування органом державного архітектурно-будівельного контролю зареєстрованих декларацій про початок виконання підготовчих і будівельних робіт, а саме:

- подання замовником заяви про скасування декларації;

- наявність відомостей про припинення юрособи або ФОП, смерть замовника;

- встановлення під час перевірки порушень вимог містобудівної документації та законодавства, невідповідність об'єкта проектній документації та вимогам будівельних норм, невиконання приписів органів державного архітектурно-будівельного контролю;

- скасування містобудівних умов та обмежень;

- виявлення недостовірних даних в декларації, які є підставою вважати об'єкт самочинним будівництвом;

- виконання будівельних робіт, не передбачених у декларації.

Якщо після реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт змінилося найменування замовника у зв'язку зі зміною типу акціонерного товариства чи перетворенням акціонерного товариства в інше госптовариство, у декларації про готовність об'єкта до експлуатації, яка подається для реєстрації, вказується нове найменування вказаних осіб (якщо за формою декларації їх необхідно вказувати) із зазначенням того, що зміна найменування відбулася у зв'язку зі зміною типу акціонерного товариства або його перетворенням. За наявності цієї інформації в декларації орган державного архітектурно-будівельного контролю не має права повертати таку декларацію на підставі різного найменування вказаних осіб в декларації.

Також врегульовано питання прийняття в експлуатацію самовільно побудованого об'єкту, який відноситься саме до об'єктів з незначними наслідками (СС1) на яке визнано право власності за рішенням суду, а не усіх самовільно побудованих об'єктів, на які судом визнано право власності, по декларації про готовність об'єкту до експлуатації.

Крім того, сертифікат про готовність об'єкту до експлуатації також видаватиметься на комплекси (будівлі), до складу яких входять об'єкти з одним класом наслідків, які за сукупними показниками перевищують рівень, встановлений для об'єктів з відповідним класом наслідків.

З'явиться нова підстава для відмови у видачі сертифікату про прийняття об'єкта в експлуатацію - невиконання вимог щодо оснащення будівлі вузлами обліку відповідних комунальних послуг.

Буде надано можливість оформити документи, що надають право на виконання підготовчих і будівельних робіт для будівництва на земельних ділянках зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення за відсутності документа, що посвідчує право власності або користування земельною ділянкою.

Для отримання дозволу на виконання будівельних робіт також треба буде надати результати оцінки впливу на довкілля у випадках, визначених Законом про оцінку впливу на довкілля.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини