Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтернати планують замінити малими груповими будинками

10 серпня 2018, 16:00
154
1
Автор:
Реклама

Мінрегіон розробив методичні рекомендації для регіонів щодо створення житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, зокрема, малих групових будинків.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе під час онлайн-наради з представниками обласних державних адміністрацій щодо розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків.

За словами Л. Парцхаладзе, обласним адміністраціям розіслано посібник, у якому є відповіді майже на всі запитання щодо будівництва малих групових будинків: зовнішній вигляд, планування, функціональне зонування, матеріали, інтер'єр. Наразі є 2 планувальні схеми такого будинку на 260 кв. м. У них враховано все для забезпечення дітей сучасними комфортними умовами для проживання та виховання.

Заступниця Міністра соціальної політики України О. Чуркіна підкреслила, що такі рекомендації було створено на допомогу регіонам, щоб полегшити та прискорити створення нових малих групових будинків у областях України. Вона повідомила, що станом на сьогодні створено обласні комісії щодо розподілу субвенції на проекти будівництва / придбання житла для забезпечення дітей-сиріт та проведено перші засідання комісій. За інформацією регіонів, планується будівництво 26 житлових об'єктів, із них 13 малих групових будинків.

У відомстві наголошують, що ці методичні рекомендації для регіонів щодо будівництва малих групових будинків для дітей-сиріт мають стати у пригоді, аби замінити діючі інтернати з неприйнятними умовами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини