Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Невикористані звіти про оцінку можна безкоштовно перереєструвати в Єдиній базі

10 серпня 2018, 13:18
228
0
Автор:
Реклама

Єдина база звітів про оцінку забезпечує автоматичний обмін інформацією та документами з авторизованими електронними майданчиками. Усі авторизовані електронні майданчики підключаються до бази за протоколами інформаційної взаємодії між учасниками технологічного процесу та після впровадження в дію відповідних технологій, сумісних з Єдиною базою.

Порядок ведення єдиної бази даних звітів про оцінку затверджено наказом ФДМУ від 17 травня 2018 року № 658. Спільним наказом ФДМУ та Держспецзв'язку від 15 травня 2018 року № 656/307 затверджено Порядок авторизації електронних майданчиків.

ФДМУ повідомляє, що станом на 8 серпня 2018 року до оновленої Єдиної бази звітів унесено 30391 звіт про оціночну вартість об'єктів нерухомості, що належать фізичним особам. Загальна сума оціненої нерухомості складає 12 млрд грн.

З усіх звітів нотаріуси перевірили 8016 на загальну суму 3,8 млрд грн.

Перевірка нотаріусом звіту опосередковано підтверджує, що правочин відбувся.

Єдина база звітів загальнодоступна за посиланням на офіційному сайті Фонду.

Раніше невикористані для укладення правочинів звіти про оцінку, строк дії яких не закінчився та які були зареєстровані до 18.07.2018 включно в Єдиній базі даних звітів про оцінку для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, пропонується безкоштовно перереєструвати.

Єдину базу даних звітів про оцінку запроваджено на виконання статті 172 Податкового кодексу України. Порядок її ведення визначено наказом ФДМУ від 17 травня 2018 року № 658, а наказом від 18 липня 2018 року № 962 її введено в експлуатацію разом з модулем електронного визначення оціночної вартості подібного до об'єкта оцінки майна.

Нагадаємо, правочини щодо нерухомого майна підлягають обов'язковій реєстрації. Відстежувати реєстраційні дії щодо своєї нерухомості можна за допомогою зручного сервісу SMS-маяк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини