Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оцінюватимуть зоряність готелів акредитовані органи сертифікації

7 серпня 2018, 15:24
1629
0
Автор:
Реклама

Уряд урегулював процедуру категоризації готелів в Україні.

Зміни до Порядку встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), внесено постановою Кабміну від 26 липня 2018 року № 607, яка набрала чинності сьогодні, 7 серпня.

Акредитованим органам дозволено проводити сертифікацію й оцінку відповідності роботи готелів критеріям якості послуг та сервісу для подальшого присвоєння категорії від 1 до 5 зірок.

Оцінювання готелів на відповідність вимогам державних стандартів віднині проводять органи сертифікації, які акредитовані для виконання робіт із сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання). Акредитацію здійснює Національне агентство з акредитації України. Раніше органи із сертифікації готелів призначалися Мінекономрозвитку для виконання в державній системі сертифікації УкрСЕПРО робіт із сертифікації.

Функції уповноваженого органу з установлення категорій готелям виконує Мінекономрозвитку, яке створює комісію зі встановлення категорій готелям. Комісія приймає рішення про присвоєння категорії готелю після розгляду документів про результати її оцінювання.

До складу комісії з питань оцінювання можуть залучатися фахівці готельного господарства та туризму, представники Мінекономрозвитку, інших відомств, а також управлінь (відділів) з питань туризму і курортів Мінкурортів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської держадміністрацій. До комісії більше не входитимуть аудитори із сертифікації.

Нагадаємо, в Україні з 2016 року при Мінекономрозвитку діє комісія із встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), яка приймає рішення про встановлення категорії готелю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини