Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент дав старт створенню Вищого антикорупційного суду

2 серпня 2018, 15:50
197
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 2 серпня, Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Закону України" Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" (проект № 7441). Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Документ забезпечить ефективний початок роботи та подальше функціонування Вищого антикорупційного суду, в тому числі його апеляційної палати.

Законом встановлено, що апеляційна палата вищого спеціалізованого суду діє в його складі на основі інституціональної, організаційної, кадрової та фінансовій автономії. Для неї передбачений окремий конкурс на заняття посад суддів апеляційної палати (окремо від конкурсу на заняття посад інших суддів вищого спеціалізованого суду).

На голову апеляційної палати покладаються, окрім повноважень, передбачених для секретаря судової палати, також повноваження по представництву апеляційної палати перед органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними і юридичними особами з питань її діяльності, інформування зборів суддів вищого спеціалізованого суду та Верховного Суду про результати узагальнення судової практики, сприяння виконанню вимог з підтримки кваліфікації суддів палати, підвищення їх професійного рівня.

Також усі справи, підслідні НАБУ, передаються до Вищого антикорупційного суду. Крім того, ст. 160 Закону "Про судоустрій і статус суддів" замінено на главу 4 "Служба судової охорони" у якій регулюються питання забезпечення охорони і підтримки громадського порядку в судах, статусу, повноважень такої служби, її проходження, спеціальних звань і соціального захисту відповідних співробітників.

Нагадаємо, Рада 12 липня підтримала цей Закон з урахуванням правок Комітету

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини