Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аварійність тепломереж обіцяють знизити за рахунок контролю корозії трубопроводів

1 серпня 2018, 10:00
314
0
Автор:
Реклама

В Україні вводиться систематичний контроль за внутрішньою корозією трубопроводів та нові методи обробки води.

Відповідні зміни до ДБН В.2.5-39-2008 «Теплові мережі» діють з 1 липня 2018 року.

Контроль за внутрішньою корозією трубопроводів встановлюється за індикаторами внутрішньої корозії і за допомогою коррозиметров і датчиків швидкості корозії. Для захисту від внутрішньої корозії трубопроводів передбачено застосування установки магнієвого захисту.

Відзначається, що такі зміни дозволять підвищити строк безаварійної експлуатації трубопроводів і зменшити витрати на їх ремонт.

Нагадаємо, новими ДБН також вводитьсярозробка комплексної схеми транспорту на 30-40 років, межі максимального поширення завалів, щільність населення в забудові, висоти житлової забудови, забороняється організація парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів,вдосконалені вимоги щожо проїзду пожежників машин до нових будівель, а також вводиться система підземного і вакуумного збору сміття.

Крім того, воодится ряд нових будівельних норм, які дозволять розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров'я, проектувати пішохідні переходи з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Також звужується ширина смуг руху на дорогах, вводиться обов'язкове проектування велосипедних доріжок, скасовується обов'язкове проектування сміттєпроводів та порогів у багатоповерхових житлових будинках. Дозволили скління балкоів та лоджій вище третього поверху при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків. Крім того, зміниться призначення прибудинкових територій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини