Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники мають щорічно проходити інструктаж з пожежної безпеки

31 липня 2018, 16:03
676
0
Автор:
Реклама

Працівники при прийнятті на роботу і за місцем роботи повинні будуть щорічно проходити інструктаж з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій в надзвичайних ситуаціях.

Відповідні зміни до Порядку здійснення навчання населення діям в надзвичайних ситуаціях внесені постановою Кабміну від 26 липня 2018 роки № 592 та діють з 31 липня.

У разі прийому на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою, працівники мають заздалегідь пройти спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум), а потім один раз в рік - перевірку знань.

Керівникам підприємств більше не потрібно проходити навчання з пожежної безпеки саме на територіальних курсах і в навчально-методичних центрах цивільного захисту і безпеки життєдіяльності або на інших підприємствах, що мають затверджені програми навчання з питань пожежної безпеки.

Навчання і перевірка знань з питань пожежної безпеки для посадових осіб проводитиметься до початку виконання ними своїх обов'язків та один раз на три роки.

Програми проведення інструктажів (вступний, первинний, повторний, позаплановий та цільовий), програми навчання посадових осіб з питань пожежної безпеки та програми спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) затверджуються керівниками підприємств, установ та організацій.

Порядок затвердження таких програм, організації і контролю їх виконання визначається МВС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини