Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Невиконані фінустановами постанови про штрафи вноситимуть до реєстру

30 липня 2018, 13:10
167
0
Автор:
Реклама

У разі невиконання суб'єктом первинного фінмоніторингу (банки, страховики, брокери, кредитні спілки, ломбарди тощо) постанови про застосування штрафу за невиконання базового Закону у встановлений строк вона вноситься Держфінмоніторингом до Єдиного держреєстру виконавчих документів і не пізніше наступного дня пред'являється до органів ДВС для примусового виконання в порядку, установленому законом.

Відповідні зміни до Порядку розгляду Державною службою фінансового моніторингу України справ про порушення вимог законодавства, що регулює діяльність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, і застосування санкцій передбачено наказом Держфінмоніторингу від 25 червня 2018 року № 585.

Чинною редакцією наказу встановлено, що у разі невиконання суб'єктом первинного фінмоніторингу постанови про застосування штрафу у встановлений строк Держфінмоніторинг передає її до органів ДВС для примусового виконання.

Зазначеними змінами Мінфін актуалізує свою нормативну базу у зв'язку з планованим початком функціонування Єдиного держреєстру виконавчих документів.

Наказ набирає чинності через 30 днів з дня опублікування ДСА повідомлення про початок функціонування Єдиного держреєстру виконавчих документів у газеті «Голос України», але не раніше дня його офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини