Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Атестувати енергоаудиторів будуть комісії при внз і саморегулівних організаціях

27 липня 2018, 12:03
538
0
Автор:
Реклама

Кабмін запускає прозору процедуру професійної атестації енергоаудиторів. Це необхідна умова для повноцінної роботи законів про енергетичну сертифікацію будівель і Фонд енергоефективності України. Зазначене дасть змогу сформувати в Україні інститут професійних енергоаудиторів. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття двох відповідних урядових постанов.

За словами Міністра, сьогодні в Україні тільки-но формується ринок енергоаудиторів, а інституту їх атестації, який би працював за єдиними стандартами, взагалі не існує. Відтепер тільки атестаційні комісії при внз і саморегулівних організаціях матимуть змогу проводити професійну атестацію енергоаудиторів і видавати кваліфікаційний атестат. Це дасть змогу створити єдиний прозорий і публічний реєстр енергоаудиторів, а також встановити їх відповідальність під час надання громадянам послуг з упровадження енергоефективних заходів. Крім того, при створенні такого реєстру громадяни самостійно зможуть обрати собі фахівця, який здійснюватиме енергетичний аудит їхнього будинку для подальшого впровадження енергоефективних заходів та моніторингу їхніх результатів.

Нагадаємо, відомості про атестованих енергоаудиторів і фахівців з обстеження інженерних систем, у тому числі інформація про відмову у видачі кваліфікаційного атестата, його анулювання, міститимуться у базі даних атестованих енергоаудиторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини