Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацслужба здоров'я оголосила другу хвилю підписання договорів з медзакладами

26 липня 2018, 10:36
188
0
Автор:
Реклама

Медзаклади мають подати всі необхідні документи в електронному вигляді до 3 серпня 2018 року. У Нацслужбі здоров'я закликають не відкладати цей важливий крок на останній день, аби мати час на виправлення можливих помилок.

15 серпня 2018 року стане відомо, яким закладам первинної меддопомоги з жовтня Нацслужба здоров'я почне оплачувати послуги за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

Перед підписанням договору з НСЗУ, якому передує подання медзакладом необхідних документів, останній має здійснити три важливі кроки. Отже, МОЗ рекомендує:

- перевірити, що ліцензія на медичну практику дійсна і строк її дії не спливає.

Комунальним закладам, що пройшли процедуру автономізації, дозволено працювати за «старою» ліцензією тільки три місяці з моменту реорганізації. Після закінчення цього строку вона підлягає анулюванню. Тому заклад має використовувати цей час, щоб подати документи до МОЗ на отримання нової ліцензії;

- отримати ЕЦП, яким скріплюватимуться документи.

Важливо, щоб ЕЦП був виданий на ім'я керівника закладу охорони здоров'я. При перевірці ЕЦП обов'язково повинні відображатися код ЄДРПОУ, правильна назва закладу та П. І. Б. керівника. Перевірити свій підпис керівник може на сайті Центрального засвідчувального органу.

Якщо при перевірці ЕЦП не відображається хоча б один з трьох вищезгаданих елементів, Нацслужба не зможе прийняти такий підпис.

МОЗ підкреслює, що керівник медзакладу має накладати ЕЦП саме як службова особа цього закладу, а не як приватна особа. Також не прийматимуться документи, скріплені електронною печаткою замість ЕЦП керівника;

- відкрити рахунок у банку.

НСЗУ може перераховувати медзакладу кошти за договором тільки на рахунок, відкритий у банку. Казначейський рахунок для цього не підходить. Рахунок можна відкрити у будь-якому приватному або державному банку.

До кінця року всім медичним закладам первинки необхідно змінити свій статус на неприбуткове підприємство, приєднатися до електронної системи, виконати базові вимоги та укласти договір з НСЗУ. З 2019 року заклади, що надають первинну меддопомогу, отримуватимуть плату за послуги тільки за договорами з Нацслужбою здоров'я.

Раніше було вирішено, як укладається договір із службою здоров'я про гарантоване обслуговування населення. А МОЗ роз'яснив, як автономізувати медзаклад у межах реформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини