Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Втрати гарячої води в системах централізованого постачання мінімізують

25 липня 2018, 17:35
358
0
Автор:
Реклама

Триває розпочата робота з реформування сфери ЖКГ. Віднині з'явилася можливість проводити розподіл між обсягами технологічних нормативів витрат і втрат гарячої та холодної води при виробництві гарячої води в центральних або індивідуальних теплових пунктах та/або котельнях, транспортуванні та наданні послуг з централізованого постачання гарячої води (далі - ЦПГВ).

Однойменну Методику Мінрегіон затвердив 10 квітня 2018 року наказом № 86.

Методика поширюється на юросіб незалежно від організаційно-правових форм і форми власності та підпорядкування і фізосіб, у власності, господарському віданні, оперативному управлінні, оренді або в концесії яких перебувають об'єкти сфери теплопостачання, у тому числі гарячого водопостачання.

Документ не застосовується для визначення втрат тепла з мереж ЦПГВ і втрат холодної води у зовнішніх і внутрішньобудинкових системах централізованого водопостачання, крім води, витраченої на технологічні процеси в центральних або індивідуальних теплових пунктах та/або котельнях.

Індивідуальні технологічні нормативи використання води (далі - ТНВВ) для її виробництва та постачання в систему ЦПГВ визначаються для кожного суб'єкта господарювання окремо. Такі нормативи встановлюються для витрат і втрат гарячої та холодної води.

Визначення індивідуальних ТНВВ здійснюється суб'єктами господарювання самостійно або на підставі договорів з іншими суб'єктами господарювання, укладених згідно з чинним законодавством.

Технологічні нормативи втрат холодної та гарячої води складаються з втрат води, які пов'язані з витіканням води при аваріях; втрат води при промиванні мереж після ліквідації аварії; схованих втрат води, які виникають через протікання води зі свищів і стиків трубопроводів; втрат води через арматури.

У додатку до документа визначено допустимий рівень витрати води з нових сталевих трубопроводів завдовжки 1 км.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини