Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон вирішив, як боротися з пробками і розвивати громадський транспорт

25 липня 2018, 14:02
312
0
Автор:
Реклама

У містах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб вводиться нова будівельна норма щодо розробки комплексної схеми транспорту на 30-40 років.

Відповідні зміни містяться в новому ДБН Б.2.2-12:2018 "Планування і забудова територій", який набуває чинності з 1 вересня 2018 року.

Комплексна схема транспорту (КСТ) - це сукупність організаційних та інженерно-планувальних заходів, обґрунтованих технічно, економічно та екологічно, які спрямовані на розвиток транспортної системи міста, тобто, на оптимізацію роботи усіх видів транспорту, безпечний та чітко організований дорожній рух з мінімальним рівнем заторів та зниженням аварійності.

КСТ має розроблятися як окремий документ на основі генерального плану міста.

Зазначається, що міста з меншою чисельністю населення, що мають транспортні проблеми, можуть також розробляти такі КСТ.

КСТ має враховувати соціально-економічні і планувальні особливості міста, ріст населення і території, розміщення населення і його демографічну структуру, перспективні зміни в розміщенні підприємств промисловості, будівництва, великих торговельніх та інших об'єктів і виходячи з цього обов'язково - перспективний рівень автомобілізації.

Нагадаємо, згідно з цим ДБН вводяться межі максимального поширення завалів, щільність населення в забудові, висоти житлової забудови, забороняється організація парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів,вдосконалені вимоги щожо проїзду пожежників машин до нових будівель, а також вводиться система підземного і вакуумного збору сміття.

Крім того, воодится ряд нових будівельних норм, які дозволять розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров'я, проектувати пішохідні переходи з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Також звужується ширина смуг руху на дорогах, вводиться обов'язкове проектування велосипедних доріжок, скасовується обов'язкове проектування сміттєпроводів та порогів у багатоповерхових житлових будинках. Дозволили скління балкоів та лоджій вище третього поверху при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків. Крім того, зміниться призначення прибудинкових територій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини