Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддям повинні перерахувати зарплату

25 липня 2018, 11:00
821
0
Автор:
Реклама

Мінімальна зарплата в якості розрахункової величини для зарплат і окладів тепер застосовується у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Відповідні зміни передбачені Законом № 2415 - VIII "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і(чи) суміжних прав", який набув чинності 22 липня.

Тепер в Законі № 1774 - VIII встановлено, що мінімальна заробітна плата не застосовується як розрахункова величина для визначення посадових окладів і заробітної плати працівників і інших виплат. А до внесення змін щодо її незастосування вона застосовується у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року, починаючи з 1 січня 2017 року.

На 1 січня 2018 року прожитковий мінімум складає 1762 грн.

Нагадаємо, як роз'яснила ДСА з 1 січня 2017 року розмір посадового окладу судді місцевого суду до проходження кваліфікаційного оцінювання складає 16 тис. грн., апеляційного суду - 17 600 грн. Після проходження кваліфікаційного оцінювання розмір базового посадового окладу судді місцевого суду дорівнюватиме 24 тис. грн., апеляційного суду - 40 тис. грн. Це було пов'язано з тим, що до внесення змін щодо незастосування МЗП як розрахункової величини вона застосовувалася у розмірі 1600 грн..

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини