Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформація про енергоефективність будівель і енергоаудиторів буде відкритою

23 липня 2018, 14:30
484
0
Автор:
Реклама

Для систематизації даних про енергетичну ефективність будівель і моніторингу за дотриманням законодавства у сфері забезпечення енергоефективності створюється база даних енергетичних сертифікатів. Також створюються бази даних : звітів про результати обстеження інженерних систем; атестованих енергоаудиторів і фахівців з обстеження інженерних систем.

Порядок формування і ведення цих баз затверджений наказом Мінрегиону від 21 березня 2018 року № 62, який набув чинності 23 липня.

Базу звітів формує Мінрегіон, нагромаджуючи, систематизуючи і зберігаючи інформацію, отриману від фахівців з обстеження інженерних систем. Функціонування інших двох баз забезпечує Держенергоефективності. Індивідуальна персоніфікована веб-сторінка атестованого енергоаудитора у базі даних публікується на офіційному сайті Держенергоефективності. З її допомогою видається енергетичний сертифікат і вихідні дані, які використовувалися при його складанні.

Атестаційні комісії надають Держенергоефективності в електронній формі інформацію про атестованих енергоаудиторів і фахівців з обстеження інженерних систем, у тому числі інформацію про відмову у видачі кваліфікаційного атестата, його анулювання протягом 10 робочих днів з дня ухвалення рішення про видачу, відмову або анулювання атестата.

Енергоаудитор або інженер-проектувальник передає в Держенергоефективності інформацію про енергетичний сертифікат і вихідні дані в електронній формі впродовж 10 робочих днів, завантажуючи її через персональний електронний кабінет.

Усі енергетичні сертифікати проходять автоматизовану первинну перевірку правильності розрахунків при внесенні у базу даних.

Держенергоефективності вносить дані енергетичних сертифікатів у базу протягом 5 робочих днів з дня їх отримання від енергоаудиторів або інженерів-проектувальників.

Фахівці з обстеження інженерних систем направляють на електронну пошту Мінрегіона звіт про результати обстеження інженерних систем протягом 10 робочих днів з дня його складання. Мінрегіон вносить звіти у базу впродовж 5 робочих днів з дня їх надходження від фахівців з обстеження інженерних систем.

Бази даних мають бути загальнодоступні на сайтах Держенергоефективності і Мінрегіона.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини