Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо збереження пам'яток культурної спадщини

23 липня 2018, 13:47
277
1
Автор:
Реклама

20 липня 2018 року Президент підписав Закон № 2457-VIII щодо збереження пам'яток культурної спадщини, включених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Законом доповнюється чинний Закон «Про охорону культурної спадщини» визначеннями понять «об'єкт всесвітньої спадщини», «видатна універсальна цінність», «буферна зона».

Також передбачається створення для кожного об'єкта, внесеного до Списку всесвітньої спадщини, індивідуального органу управління і визначається його компетенція як органу охорони культурної спадщини. Одним з основних завдань такого органу є розробка плану управління об'єктом і реалізація заходів, передбачених ним. Орган управління також наділяється повноваженнями з погодження робіт на об'єкті всесвітньої спадщини, його території та буферній зоні.

Для здійснення нагляду за станом збереження об'єкта передбачається створення наглядових рад, до складу яких пропонується включити, зокрема, провідних учених і фахівців у сфері збереження культурної спадщини.

Одним з основних є положення про порядок погодження будівництва. Пропонується, що про наміри почати в межах об'єктів всесвітньої спадщини нове будівництво орган управління об'єктом повідомляє в Комітет всесвітньої спадщини. Рекомендації Комітету є обов'язковими до виконання рішень при проведенні таких робіт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини