Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд взявся за поліпшення якості мобільного зв'язку

19 липня 2018, 12:02
138
0
Автор:
Реклама

Кабмін затвердив план заходів з поліпшення якості послуг мобільного зв'язку.

Відповідне розпорядження прийнято на засіданні Уряду 18 липня.

У третьому кварталі 2018 року заплановано розширення показників якості для послуг голосової телефонії, текстових повідомлень (SMS) та доступу до Інтернету в мережах рухомого (мобільною) зв'язку. Зокрема, контролюватиметься якість середньої швидкості передачі/прийому даних, часу затримки між пакетами відправки і прийому, часу відповіді фахівця служби інформаційно-довідкового обслуговування оператора і інше.

В оновлених показниках якості враховуватиметься неможливість відновлення в одноденний термін надання телекомунікаційних послуг у разі настання надзвичайних ситуацій, аварій, викрадення або пошкодження лінійних і станційних споруд, що зафіксовано в правоохоронних органах.

Також планується оновлення стандартів (усунення дублювання стандартів якості (ДСТУ, ETSI), введення показників якості для оцінки сучасних сервісів мобільних мереж, в т.ч. 3G і 4G) і введення постійного моніторингу якості телекомунікаційних послуг.

Крім того, має бути забезпечена протидія пошкодженню і викраденню телекомунікаційного обладнання. Мінекономрозвитку та Держспецзв'язку мають сприяти прийняттю законодавчих актів щодо посилення відповідальності, зокрема, супроводжувати у Верховній Раді законопроект № 6454 "Про внесення змін і доповнень в деякі законодавчі акти України(відносно операцій з металобрухтом і посилення відповідальності за викрадення телекомунікаційного устаткування)".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини