Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилися підстави визнання емісії цінних паперів недобросовісною

18 липня 2018, 10:00
224
0
Автор:
Реклама

НКЦПФР оновив механізм визнання емісії цінних паперів недобросовісною і недійсною, а також порядок зупинення і поновлення розміщення цінних паперів.

Відповідне рішення НКЦБФР від 30 травня 2018 року № 357 набуло чинності 18 липня.

Зокрема, документом визначено наступні підстави для визнання емісії цінних паперів недобросовісної:

- порушення емітентом вимог Закону "Про цінні папери і фондовий ринок", невідповідність представлених емітентом документів вимогам законодавства і неповнота інформації в представлених документах;

- порушення встановленого законодавством порядку ухвалення рішення про емісію цінних паперів;

- внесення недостовірних, з розбіжностями між різними положеннями та/або неповних відомостей до документів, що подаються для реєстрації випуску цінних паперів, випуску цінних паперів та затвердження проспекту цінних паперів, звіту про результати емісії цінних паперів;

- неодноразове грубе порушення емітентом прав інвесторів під час емісії цінних паперів.

Рішення про визнання емісії цінних паперів недобросовісною приймається до реєстрації звіту про результати емісії цінних паперів.

Документом вводиться нове поняття "Неодноразове грубе порушення емітентом прав інвесторів під час емісії цінних паперів", що означатиме здійснення емітентом двох або більше зафіксованих регулятором грубих порушень законодавства під час проведення емісій цінних паперів впродовж попередніх 3 років.

Рішення про визнання емісії цінних паперів недобросовісною, прийняте у строк з дня реєстрації випуску цінних паперів, випуску цінних паперів і затвердження проспекту цінних паперів до закінчення строку розміщення, встановленого рішенням про емісію (у разі його твердження), є підставою для зупинення розміщення цінних паперів.

Розміщення цінних паперів поновлюється за умови усунення у встановлений строк порушень і отримання Комісією підтверджувальних документів.

Якщо такі порушення не усунені у встановлений строк або Комісії не представлені документи, що підтверджують їх усунення, Комісія приймає рішення про визнання емісії цінних паперів недійсною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини