Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура намагається скасувати реєстрацію права власності на майновий комплекс

18 липня 2018, 09:00
237
1
Автор:
Реклама

Прокуратура міста Києва намагається через суд повернути державі цілісний майновий комплекс хлібної бази вартістю 60 млн грн.

Спірний комплекс є об'єктом державної власності, не підлягає приватизації і використовувався ДАК "Хліб України" і ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Але, як з'ясувалося, право власності на комплекс було зареєстроване за ПАТ «ДПЗКУ» на підставі свідоцтва про право власності, виданого за рішенням виконкому Злинської сільради.

Надалі власність була переоформлена на ТОВ «Мейола Інвест» на підставі свідоцтва про придбання майна з публічних торгів, виданого нотаріусом.

Як з'ясувала прокуратура, Кабінет Міністрів не давав згоду на відчуження комплексу, а інформація про реєстрацію свідоцтва про його придбання з публічних торгів в Реєстрі для реєстрації нотаріальних дій відсутня, оскільки нотаріус такого свідоцтва не видавав.

Тому прокуратура просить суд скасувати незаконну реєстрацію права власності і повернути комплекс державі.

Господарський суд Кіровоградської області вже забезпечив позов, наклавши арешт на вказаний об'єкт нерухомості.

Подібні махінації з нерухомим майном відбуваються все частіше. Тому важливо відстежувати реєстраційні дії щодо своєї власності. Зручний сервіс SMS-маяк дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: по смс, електронній пошті або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини