Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 жовтня дозволять склити балкони

16 липня 2018, 17:31
1210
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон оновлює державні будівельні норми. Зокрема, прийнято рішення дозволяти скління балконів і лоджій вище 3-го поверху під час проектування нових і реконструкції існуючих житлових будинків.

Така норма міститься в змінах до ДБН В. 2.2-15-2005 «Будинки та споруди. Житлові будинки. Основні положення». Відповідний наказ Мінрегіону від 14 липня 2018 року № 139 набере чинності з 1 жовтня 2018 року.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе, сьогодні згідно з чинними нормами при проектуванні та будівництві багатоповерхівок не допускається скління балконів. Тому жителі потім роблять це самостійно. Таке самовільне скління псує зовнішній вигляд будівель і взагалі міст. Часто, окрім цього, вони ще і розширюють площі балконів, перетворюючи їх на прибудови. І це вже питання безпеки людей, які проживають у таких будинках чи проходять повз них. Тому таку норму було переглянуто і в змінах № 139 до ДБН введено можливість скління балконів при проектуванні будинків.

Згідно зі змінами скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50 % від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються із сумарною шириною не менше 1,2 м і відкриваються на бік балкона.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини