Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада ратифікувала угоду з Нідерландами про співпрацю по катастрофі MH17

12 липня 2018, 12:14
123
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада ратифікувала Угоду, яке врегулює питання, що виникають у зв'язку з розслідуванням і засудженням в Королівстві Нідерландів за злочини, пов'язані з катастрофою рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014.

Відповідний Закон "Про ратифікацію Угоди між Україною і Королівством Нідерландів про міжнародну правову співпрацю відносно злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014" (проект № 0194) прийнято 12 липня.

Крім того, Рада ухвалила супутній Закон "Про виконання Угоди між Україною і Королівством Нідерландів про міжнародну правову співпрацю відносно злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014" (проект № 8542).

Угодою встановлено, що сторони надають один одному найширші заходи співпраці з переслідування та засудженню за ці злочини і виконання якого-небудь покарання, призначеного за ці злочини.

Зокрема, Королівство Нідерландів може звернутися з проханням до України направити запит про передачу провадження, а Україна може передати кримінальне провадження на підставіЄвропейській конвенції про передачу виробництва.

Обвинувачений, у видачі якого в Королівство Нідерландів відмовлено, може взяти участь в судовому розгляді в режимі відеоконференції.

Також Угода передбачає звільнення від легалізації документів.

Законом про виконання Угоди визначено порядок здійснення міжнародної співпраці, зокрема:

- встановлено положення щодо врегулювання процесуальних питань, пов'язаних з передачею кримінального провадження з України в Королівства Нідерландів;

- передбачено процесуальний порядок виконання в Україні відповідного запиту;

- доповнено розділ ХI "Перехідних положень" КПК новим пунктом про проведення процесуальних дій у рамках міжнародної співпраці відповідно до Угоди і т. д.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини