Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як подати повідомлення про намір викупити акції міноритарних акціонерів (squeeze - out)?

9 липня 2018, 14:19
392
1
Автор:
Реклама

НКЦБФР врегулювала вимоги до повідомлення про намір скористатися правами, передбаченими статтею 65-2 Закону "Про акціонерні товариства".

Відповідне рішення НКЦБФР від 15 травня 2018 роки № 322 набуло чинності 7 липня.

Статтею 65-2 Закону передбачено обов'язковий продаж простих акцій акціонерами на вимогу особи, що є власником домінуючого контрольного пакету акцій. Таким правом мажоритарні акціонери зможуть скористатися впродовж двох років з дня набуття чинності Закону № 2210 - VIII (за умови, що до цієї дати вони були прямими або непрямими власниками домінуючого контрольного пакету акцій).

Так, товариство не пізніш як за 25 робочих днів з дня отримання повідомлення про намір скористатися правами, передбаченими статтею 65-2 Закону, повинно затвердити ринкову вартість акцій товариства та повідомити її особі, яка має намір скористатися правами.

Впродовж 90 днів з дня повідомлення про намір скористатися правами, особа, що є власником домінуючого контрольного пакету акцій, має право надіслати до товариства публічну безвідкличну вимогу про придбання акцій в усіх власників акцій товариства.

Публічна безвідклична вимога може бути надіслана не пізніше 3 червня 2019.

Об'єм відомостей, що містяться в публічній безвідкличній вимозі, вказується згідно з додатком 2 до рішення НКЦБФР від 5 вересня 2017 роки № 662.

Нагадуємо, механізм примусового продажу акцій введено Законом віж 23 березня 2017 року № 1983-VIII

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини