Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Черговим в суді можна залишати одного слідчого суддю

6 липня 2018, 10:00
1210
1
Автор:
Реклама

Збори суддів повинні визначити кількість слідчих суддів і працівників апарату, які залучаються до чергування у вихідні дні, враховуючи норми КПК щодо прийому і розгляду клопотань органів досудового розслідування і інших учасників кимінального провадження в розумні строки.

Про це йде мова в рішенні Ради суддів України від 2 липня 2018 року № 40.

Так, за рішенням зборів суддів чергувати в неробочий час може один слідчий суддя і це не є порушенням принципу випадковості під час розподілу матеріалів кримінальної справи.

Клопотання слідчих органів приймаються впродовж робочого часу, а також у встановлений зборами неробочий і наднормовий час. Те ж стосується і розгляду клопотань слідчим суддею. В якості виключення судовий розгляд можна продовжити після завершення робочого часу з метою дотримання принципів безперервності і розумних строків судового розгляду.

Голова суду має право видати наказ, яким затверджується графік чергувань і список чергових слідчих суддів. Щодо працівників апарату наказ видає керівник апарату суду. На підставі цих наказів складається табель обліку використаного робочого часу, в якому проставляються відпрацьовані години.

Судді і працівники апарату, які працюють у вихідні, мають право на подвійну оплату або інший день відпочинку відповідно до законодавства про працю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини