Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шкільні курси та підручники будуть доступними на освітній е-платформі

6 липня 2018, 09:09
322
0
Автор:
Реклама

Створення національної електронної платформи для розміщення електронних курсів і підручників Уряд запланував ще у 2016 році в Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року. А в Плані заходів із запровадження вказаної Концепції на 2017 - 2029 роки Кабмін доручив Мінсоцполітики до кінця вересня 2018 року розробити національну електронну платформу «Нова українська школа».

Положення про е-платформу Міносвіти затвердило наказом від 22 травня 2018 року № 523, де визначаються її основні завдання, функції, структура та принципи функціонування.

Е-платформу буде створено шляхом поетапного введення функціональних модулів.

Е-платформа - це державна спеціалізована освітня інформаційно-телекомунікаційна система, покликана технологічно забезпечити реформу середньої освіти «Нова українська школа», зокрема сучасними електронними освітніми ресурсами та сервісами; безоплатно забезпечити школярів та вчителів електронними підручниками; створити сприятливе середовище для розвитку національного виробництва електронних освітніх ресурсів, сервісів та е-підручників, а також розвивати електронне навчання і формувати цифрову компетентність учнів.

Передбачається взаємодія е-платформи з Єдиною електронною базою з питань освіти, іншими інфосистемами у цій сфері.

На е-платформі розміщуються: е-підручники, відібрані для безоплатного забезпечення учасників освітнього процесу; перелік е-підручників із грифом «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України»; переліки навчальних програм, підручників і посібників із грифом МОН для закладів загальної середньої освіти або схваленням для використання в загальноосвітніх навчальних закладах; електронні освітні ресурси; визначені МОН реєстри, бази даних; нормативно-правові акти з питань функціонування е-платформи та надання освітніх послуг; освітні стандарти, освітні та навчальні програми, методичні матеріали; посилання на веб-ресурси освітнього напряму, визначені МОН.

Користувачі е-платформи через електронний кабінет зможуть інтерактивно взаємодіяти з іншими користувачами, отримувати доступ до інформації, розміщеної на ній, а також консультації адміністратора з питань її функціонування.

Наказ МОН набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич пояснила, що чітко визначено заходи до 2020 року, необхідні для старту «Нової української школи».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини